Hondenfitness

Net zoals bij de mens zorgt fitness bij uw hond ervoor dat de spieren zich goed ontwikkelen en dat de spiermassa wordt behouden. Dit is van essentieel belang voor sporthonden en honden die op show gaan, maar ook voor het algemeen welzijn en conditie van elke hond. Het is ook de ideale manier om angstige honden te helpen aan meer zelfvertrouwen.

Hond die oefeningen uitvoert.Hond die oefeningen uitvoert.Hond die oefeningen uitvoert.Hond die oefeningen uitvoert.Hond die oefeningen uitvoert.

Tijdens deze lessen leert u hoe u de coördinatie, flexibiliteit en de proprioceptie van uw hond kan trainen. Iedere hond krijgt een individueel trainingsschema, afhankelijk van zijn conditie. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen en toestellen, zoals balanskussens, cavaletti’s, de onderwaterloopband ... Het trainen met verschillende toestellen maakt het voor de hond leuk en leerzaam.

Voor sporthonden wordt er gekeken naar de meest voorkomende blessures binnen de sporttak, en wordt er getraind op het verstevigen van deze spieren om de kans op blessures te verkleinen.

De onderwaterloopband: een ideale workout!

Op onze onderwaterloopband kan uw hond zijn conditie trainen en zijn spieren ontwikkelen zonder zijn lichaam te belasten: de draagkracht van het water spaart uw viervoeters gewrichten terwijl de extra weerstand voor sneller resultaat zorgt.

Tarieven

Hondenfitness grondoefeningen

Per sessie (30 min): € 35

Hondenfitness onderwaterloopband

Per sessie (30 min): € 40

Combo grond + hydro

Combinatie van hondenfitness op grond en in de onderwaterloopband.

Per sessie (45 min): € 45

Eerste sessie

Tijdens de eerste consultatie nemen we voldoende tijd om het programma te bespreken.

Eerste sessie (45-60 min): € 50