Hydrotherapie

Hydrotherapie is een vorm van therapie waarbij uw huisdier zich onbelast voortbeweegt in water. Dit kan bij ons op een speciaal hiervoor ontwikkelde onderwaterloopband.

Hond die hydrotherapie volgt.Hond die hydrotherapie volgt.Hond die hydrotherapie volgt.

Dankzij de opwaartse kracht van het water worden de spieren getraind zonder de gewrichten te belasten. De weerstand van het water zorgt voor een verbeterde spieropbouw en uithouding. Het primaire doel van de onderwaterloopband is dus de spiermassa op te bouwen en de spiertonus te verbeteren, wat leidt tot een betere stabiliteit van de gewrichten. Zo is er minder pijn en een betere functionaliteit. Het water heeft een temperatuur van ongeveer 28 graden, wat de bloedcirculatie stimuleert en soepele gewrichten oplevert.

De voordelen van een onderwaterloopband zijn onbelast bewegen, hulp bij revalidatie, conditietraining, gecontroleerd bewegen, gangpatroon trainen, gewichtsreductie, spieropbouw ...

Voor wie?

Hydrotherapie is van grote waarde bij revalidatie na orthopedische of neurologische chirurgie en voor honden met artrose of overgewicht. Het is ook uiterst nuttig als conditietraining voor sporthonden of showhonden. Afhankelijk van het trainingsschema kan de onderwaterloopband ingesteld worden op een bepaald waterniveau, snelheid en duur.

Honden met open wonden, huidproblemen, hart- of longziekten of incontinentieproblemen en loopse teefjes komen niet in aanmerking voor het gebruik van de onderwaterloopband.

Hond die hydrotherapie volgt.

Tarieven

Hydrotherapie

Per sessie (30 min): € 40

Combo hydro + fysio

Hydrotherapie in combinatie met laser-, oefen- en/of manuele therapie.

Per sessie (45 min): € 45

Eerste sessie

Tijdens de eerste consultatie nemen we voldoende tijd om de behandeling te bespreken.

Eerste sessie (45-60 min): € 50